Enviat per: Artur Díaz Barbagli | 7 Octubre 2009

La ciencia española no necesita tijeras

Fa relativament poc el Gobierno Central va impulsar la alegre iniciativa de retallar el pressupost destinat al Ministerio de Ciencia d’un petitó, tendre i encotonat trenta-set per cent. Tots hem suposat, doncs que no hem de patir per la Ciència espanyola, que avança galopant cap a un futur prometedor, que s’acosta amb gran anhel a unes dimensions noves i fecundes del coneixement. Ho sabem perquè el Zapatero és molt progre i mai deixaria que la iniciativa científica es veiés malmesa per la crisi. Si ell canta la Internacional a viva voce, no alça el puny per no gastar energia en alguna cosa que no sigui el progrés d’Espanya. Zapatero ens salvarà a tots i ha començat aplicant santa austeritat. Al Ministerio de Ciencia ningú anirà amb cotxe oficial, aniran amb bici. Res d’aire acondicionat ni blackberris, amb una mica de gel als gots i un busca ja en tenen prou. Els buròcrates, funcionaris, empresaris, han de començar a entendre que la burgesia i el poder per part dels rics és dolentota i antiquadeta.  Ara ens arromanguem tots les mànigues i ¡a plantar plantetes! Sí! El Zapatero ens salvarà de la nostra pròpia autoinsatisfacció, del nihilisme de la societat! Però la ciència, segur que no la pensa tocar! Els científics? Els hi besa els peus!

Recapitulant, fa un parell de dies el blog La Aldea Irreductible va impulsar la iniciativa que dóna nom a aquest post i que consistia en apuntar-se a una pàgina de facebook, folowejar un twitter (@TijerasNO) o escriure el hastag #TijerasNO i fer un post el dia 7 (avui) explicant un motiu pel qual no s’ha de fer aquesta retallada tan important del pressupost a Ciència.

El meu motiu és que el que he escrit més a dalt no és veritat. Els polítics i funcionaris més important no faran cap esforç econòmic. Si s’ha de tallar el pressupost per a la investigació científica és perquè tot ha caigut al darrera. És la última cosa que un estat ha de menystenir abans de caure en l’etiquetatge d'”Estat del Tercer Món”. Amb ciència estem construint la societat, amb ciència i rodejats de ciència és com vivim, ens agradi o no.

Tots sabem que el PSOE no és un partit tan progressista com diuen ser, però carregar-se la ciència espanyola que tan bons resultats ha donat i ha de donar ens sembla a mi i a molts un despropòsit immens.

Us convido a participar a la iniciativa si teniu un blog, facebook, twitter i/ o dos mans.

Anuncis

Responses

  1. […] La ciencia española no necesita tijeras « L’Atenes de Pèricles atenespericles.wordpress.com/2009/10/07/la-ciencia-espanola-no-necesita-tijeras – view page – cached Fa relativament poc el Gobierno Central va impulsar la alegre iniciativa de retallar el pressupost destinat al Ministerio de Ciencia d’un petitó, tendre i encotonat trenta-set per cent. Tots hem… (Read more)Fa relativament poc el Gobierno Central va impulsar la alegre iniciativa de retallar el pressupost destinat al Ministerio de Ciencia d’un petitó, tendre i encotonat trenta-set per cent. Tots hem suposat, doncs que no hem de patir per la Ciència espanyola, que avança galopant cap a un futur prometedor, que s’acosta amb gran anhel a unes dimensions noves i fecundes del coneixement. (Read less) — From the page […]

  2. Aquest país porta anys vivint del “cuento” de la construcció. De sobte arriba la crisi, s’acaba la construcció i Espanya, a diferència d’altres països, és incapaç de recuperar-se, perquè en anys no ha sabut fer res més.

    Si s’ha de retallar el pressupost a algun lloc està clar que no és d’aquí. Amb coses més petites, com les que esmentes, es poden aconseguir tants o més diners sense enfonsar encara més el país. És una pena que els que governen estiguin més acomodats que nosaltres (que ja és dir!).

  3. M’afegeixo a la campanya de facebook i al meu blog!

  4. Per començar es podria retallar en exèrcit…

    És simplement patètic, perquè aconseguiran que el I+D+i es privatitzi, perquè seguiran havent empreses que inverteixin, ja que és absolutament necessari epr a mantenir el ritme de vida que portem (i al que ningú vol renunciar) i el ritme de consum frenètic de nova tecnologia…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: