Enviat per: Lluc Presmanes Justo | 19 Juny 2009

Sobre navegadors

Bé, després de tant de temps sense actualitzar, m’he proposat fer un post que exposi la actualitat sobre els navegadors, ja que aquesta branca de la informàtica (si se li ot dir així) està abançant a velocitats considerables, sobretot desde l’aparició del fantàstic navegador Google Chrome.

En aquest post parlarè dels principals navegadors actuals existents per a Windows:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Flock
 • Opera
 • Google Chrome
 • Safari (n’hauria de parlar, però no el conec, així que convido a algú que ho faci)

Internet Explorer:

Després dels desastros IE6, microsoft va voler posar remei i va treure el IE7, que pel meu gust és el millor IE que ha sortit al mercat, tant pel seu diseny, com per la velocitat i l’administració dels Bookmarks. Ademés ja incloïa la possibilitat d’afegir-hi complements, cosa que fa que si s’haguessin dedicat a millorar-lo s’hauria convertit en un navegador bastant competents, però no, recentment han tret IE8, amb un disseny molt pitjor i algues possibilitats més que IE7, com per exemple els acceleradors.

Actualment IE és el líder del mercat de navegadors, bàsicament per que és el navegador que ve per defecte amb Windows, i que concretament en Windows Vista no es pot eliminar ja que forma part del sistema.

Mozilla Firefox:

Actualment en segon lloc en quant a navegadors més usats. Aquest projecte open source provinent de la empresa Mozilla va aparèixer en 2004, i des de llavors no ha deixat de crèixer fis a ser el principal producte de l’empresa.

És uun navegador molt complet, amb una nota bastant decent en el test Acid3(a diferència d’IE, que té una nota bastnat patètica). També s’ha de tenir en compte el fet de que estigui en moltissimes lllengues i per a la gran majoria de sistemes operatius. Però, sense cap mena de dubte, el fet pel que Firefox és tan popular i està tan ben acceptat dins del mercat de navegadors són els complements; els usuaris tenen la possibilitat de dissenyar complements i pujarlos a la pàgina web de Mozila, de manera que esl altres usuaris els poden instalar de forma molt senzilla en els seus ordinadors. Hi ha complements per a tot el que puguis imaginar, i tot i que si et pases instalant-ne el navegador pot enlentir-se lleugerament, comporten una gran ventatge respecte els altes navegadors que tot i tenir complements, no n’hi ha tants ni tant variats com per Firefox.

Flock:

Aquest navegador sorgeix com a intent de millorar Firefox. Consisteix en un navegador amb un diseny més acurat que Firefox (tot i que pel meu gust està massa recarregat). També disposa de bastants complements i està especialmtn dissenyat per a les xarxes socials.

Personalment no m’agrada tant com Firefox, ja que és lleugerament més lent i l’administració de l’espai de la pantalla no és gaire bona. Tot i que si esteu ficats en moltes xarxes socials us pot ser útil.

Opera:

Opera és un navegador bastant diferent a la resta; tot i tenir també complements, es caracteritza per ser un producte molt més “sòlid” que ja inclou molts dels complements que t’hauries de descarregar en altres navegadors. Això fa que aquests estiguin molt més ben integrats i que el seu us sigui molt més fàcil. Com a consequència, tenim un navegador lleugerament més pesat però que ha pensat molt en tots els detalls i que te moltes opcions molt interessants com per exemple el nou Opera Unite per a l’intercanvi d’informacio entre usuaris d’Opera.

També s’ha de tenir en compte que Opera pssiblement sigui el navegador més segur dels que hi ha a la llista  i té una disposició que aprofita molt bé l’espai de la pantalla (casi tan bé com Chrome).

Google Chrome:

Finalment arribem a Chrome, el més nou dels navegadors de la llista. Sorgeix de la mà del gegant Google, que es caracteritza per fer productes molt bons i acurats. El seu llançament va ser un boom, i és que personalment considero que és el millor dels que he mencionat abans, ja que optimitza molt bé l’espai, els recursos, és supremament lleuger i amb una aparança genial.

Tot i ser fantàsitc té alguns probleme destacables: En primer lloc, els usuaris que venim de Firefox trobem a faltar la inacavable llista de complements que el navegador oferia, però per això es necessita temps i no en tinc cap dubte de que Google acavarà tenint una gran xarxa d’Add-ons (que de fet ja ha començat). L’altre gran problema és la dificultat per actulitzar el navegador, i es que Google ha optat per anar treient les actualitzacions molt lentament per a oferir un producte més solid que si les treguessin més periòdicament. Això té solució, i és que es pot entrar en un grup de gent que es dedique a provar el navegador i reben actualitzacions més periòdicament.

Per a acabar, aquí teniu una llista més extensa de navegadors.

Anuncis

Responses

 1. Vaig fer servir Flock una temporada… però crec que ja ha caducat la seva funcionalitat… apart de lent, és poc manejable i les accions ràpides al final són tantes que no en fas servir ni la meitat. És un navegador molt barroc (amb molts botonets…), estil Yahoo.

 2. A mi és Chrome el que no m’acaba de convèncer… No tinc gaire clar que sigui lleuger, amb la decisió aquesta d’una pestanya, un procés. Però tampoc em sembla quelcom dolent del tot…

  Crec que li falta molt de rodatge. És com de joguina encara, es troben a faltar els complements de Firefox i fins i tot l’aspecte sembla naïf. Però és programari lliure, i això ja va bé.

 3. Home, tant com de joguina; te una molt bona puntuació al test acid3, mes bona que IE i que firefox i diria que millor que opera (tot i que d’aquesta última no estic tant segur). I una altra cosa que l’aventatja és la fluidesa del seu us. Tot i això, és veritat qe encara li falta rodatge i sobretot complements

 4. Trobo molt interessant que hagis fet aquesta comparativa. Jo, com usuari de Mac, hauria de poder parlar de Safari, però és que Firefox ja fa molt que és casa meva. A tot això diré que si fessis servir Firefox en comptes de Chrome tindries un fantàstic corrector ortogràfic… ;)

 5. ieeep! Encantat de coneixer-vos a la amni, encara que fugaçment!

  Jo m’he passat a google Chrome, ja que tinc un virus q m’impedeix emprar Firefox!! Surt una veu i es riu de mi!!

 6. Igualment. I bé, jo m’alegraria ja que com a mínim és un virus caxondo… Amb tots els virus avorrits que corren per la xarxa!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: