Enviat per: João França | 15 Abril 2009

Música i Internet

El títol ja està ben gastat, no hi ha dubte, música i internet ja és tot un cliché. En tot cas, avui us porto dues cançons especials. La primera probablement ja l’haureu vist molts. És un projecte que ja fa molt que van engegar els de YouTube. Em va semblar interessantíssim. La YouTube Symphony Orchestra. Van demanar una peça al compositor Tan Dun, van penjar les partitures per cada instrument i van gravar-lo dirigint cada un d’ells. Així sorgeixen milers de vídeos de persones arrel del món, tocant una mateixa cançó. Això, no és inusual a YouTube, però aquest cop tots en el mateix to, al mateix ritme. Es va fer una selecció i avui es presenten al Carnegie Hall. Aquest és el vídeo de la simfonia:

I ja que parlem de música i YouTube, us presento un projecte semblant, vist a PicturaPixel, però fet sense tants recursos. El DJ israelí Kutiman s’ha passat mesos sense dormir per preparar ThruYou. Una sèrie de cançons composades a partir de fragments de vídeos. Una bateria, un baix, un riff de guitarra i tot el que li doni la gana. La web, només per l’estètica, ja val la pena i aquí teniu un exemple:

Per increïble que sembli, Kutiman no va tenir cap mena de problema amb els drets d’autor. Tots estan encantats d’aparèixer als seus vídeos. Mentrestant, no tots estan tan oberts, com per exemple la nova ministra de cultura que, en “entrevista” a Jose A. Pérez, pateix pel futur del cinema espanyol:

J: Sí, vale, de nada. Si le parece, vamos directamente a lo que interesa a la gente: ¿realmente cree que el cine español está jodido por culpa de Internet?
GS: Sin duda. La última película de Garci, por ejemplo, no la ha visto nadie. Eso es que se la ha descargado todo el mundo.
J: ¿Usted cree?

Com sempre, podeu llegir-la sencera a Mi Mesa Cojea.

Anuncis

Responses

  1. kina es la ultima pelicula de Garci? qui es Garci? el cine español está jodido porque… es español! :P

  2. Llarga vida a la YouTube Symphony Orchestra ajajaj

  3. jaja que bona l’entrevista. Jo només conec el Garci imitat pel Buenafuente XD …trist.

    M’ha semblat molt interessant i una currada enorme el video de THRU YOU, està molt bé.

  4. una altra relació youtubil entre la música i internet són les anomenades videosong. Són cançons normals, en les que veus en tot moment tots els instruments que s’estan samplejant a la vegada. You see it, you hear it.

    Els cracks del gènere són els Pomplamoose:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: