Enviat per: João França | 4 Abril 2009

Hi ha altres maneres

Actualment es diu, per activa i per passiva, que l’ensenyament no funciona, que hi ha un canvi generacional, que els professors ja no saben arribar als alumnes. Es parla de la introducció de les noves tecnologies a classe i molts professors es “reciclen”, fent el mateix de sempre però ara amb projector i PowerPoint. És necessari un canvi profund, en la manera d’ensenyar, en el concepte de l’ensenyament. En aquest marc apareixen intents de renovació com Bolonya o la LEC, però de chapuzas ja n’hem vist moltes. Un canvi d’aquest tipus imposat per lleis pot tenir una efectivitat mínima. El verdader canvi l’han de fer els professors.

A través de Betes i Clicks, arribem a dues propostes que apareixen al bloc Historia Clásica. Totes dues propostes se centren, casualment, sobre el mateix. La primera, més humorística, és l’Eneida presentada com si d’una pàgina de Facebook es tractés. La podeu veure aquí. Al Bloc de Lletres podem veure que també s’havia fet amb Orgull i Prejudici i Hamlet.

aeneid

La segona és més seriosa i hauria de ser una alternativa real a ser plantejada pels docents. Parlem de l’Eneida en versió Google Maps. No són pocs els llibres que es podrien explicar amb aquest recurs, que ja hauria de formar part del dia a dia a les aules. Encara esperem el dia que s’explicaran les guerres amb mapes interactius o la geografia amb Google Earth. I no és apologia de la companya que tot ho veu, és simplement que ens ofereix uns recursos molt útils.

Anuncis

Responses

  1. És impressionant, a mi la gent que es passa la vida criticant les noves tecnologies em sembla una fracassada, en certa mesura, ja que si el seu fill té problemes amb internet segurament la seva educació no ha estat l’adequada.

    Aquesta imitació de grup de facebook i la Eneida en el Google Maps són fantàstics, tota una revolució, sobretot el segon.

  2. Com molt bé va dir en Francisco a l’entrevista del passat diumenge, les noves tecnologies són noves per a aquells que les anomenen així, per a nosaltres, són LES tecnologies, amb les que hem viscut i crescut des de petits, i el mé lògic seria que aprenguessim amb elles, ja que les intuïm més fàcilment…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: