Enviat per: João França | 31 Març 2009

Sobre maneres de fer discursos

Fer un discurs és d’aquelles coses que sempre he trobat d’allò més difícil. Has de saber expressar-te, sense ser avorrit, deixar clar el teu missatge amb un temps limitat i arribar a un públic que no sempre estarà a favor teu. Cal ser original i entretingut. Diuen que sobretot parlar bé (fonològicament parlant), però, com veurem, tampoc és necessari.

Us presento dos discursos. El primer, podríem dir, és el discurs del segle XX. De to solemne, amb un impuls de canviar el món. Amb un to (el de l’orador) originari dels sermons de l’església afroamericana. Un discurs en to de soul:

Vodpod videos no longer available.

Vist això, ens trobem amb un escriptor que parla de pressa i, per aquest motiu, sovint s’entrebanca. No és ni la meitat d’orador que Martin Luther King, però el seu discurs està molt ben elaborat. El seu públic és molt més preparat i pot jugar a la frontera entre la ficció i la realitat. Podríem dir que, amb totes les distàncies possibles, igual que l’anterior, aconsegueix arribar al seu objectiu.

La reflexió us la deixo a vosaltres. Què en penseu?

Anuncis

Responses

  1. Brutal el discurs del Monzó!

  2. martir luther king és el paradigma de discurs modern
    i el quim monzó fa un bon exemple de discurs post-modern

  3. Els discurs són molt bons els dos. Avui en dia el primer ens sembla una mica passat, massa old school, massa blanc i negre (i amb això no volia fer un joc de paraules) i el segon molt més agradable, proper i fins i tot sincer.

    Apuntar que Monzó ens va mentir i tu t’ho vas creure João, ja que allò que el fa entrebancar quan parla és el síndrome de Tourette i no, com diu ell, el parlar ràpid. Segurament ho volia amagar perquè no es pensessin que a Catalunya hi havia “epidèmia”, donat que un altre personatge que va parlar a Frankfurt va ser en Pujol.

  4. Quan Monzó va fer aquest discurs, el vam llegir a l’escola…
    És genial!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: