Enviat per: João França | 17 Març 2009

Després de la pluja

© Sotacabina

© Sotacabina

El passat dissabte vaig anar als Lluïsos de Gràcia a veure l’obra que presentava el grup Sotacabina Teatre, Després de la pluja de Sergi Belbel. L’acció té lloc al terrat de l’edifici d’una empresa, on els treballadors van a fumar d’amagat. L’obra s’estructura en escenes curtes que al principi poden semblar independents però que, poc a poc, amb l’intercanvi de personatges, es van cohesionant.

El text mostra els vicis dels personatges; no només el tabac sinó la competitivitat, la xafarderia i la bogeria provocada per la vida que porten. Com molt bé em deia un dels actors després de la representació, representa els drames de la vida moderna. A tot això, els personatges van fent al·lusions, des de la primera escena a la sequera que viuen i que un dels personatges fa equivaldre a una mena de sequera moral. Al final de l’obra, la pluja és catàrtica.

Passem a parlar de la representació. Només entrar a la sala un escenari quadrilàter sorprèn l’espectador. La posada en escena es caracteritza per la seva austeritat: un escenari creat ex professo, però senzill, un vestuari simple, un parell de perruques i molts cigarrets. Alguns efectes de llum són claus, però l’obra són els actors.

La representació, al contrari del que podria fer intuir el text original, és molt còmica. El tema de la reflexió segueix allà però, entre un mar d’insults improvisats, se li afegeix la comicitat. No és més que un reflex del que té la vida de tragicòmica. És també la prova d’una de les coses que té el teatre de màgic: cada text dramàtic té infinites interpretacions. Esperem tenir la oportunitat de tornar-la a veure.

Anuncis

Responses

  1. putaputaputaputa!!!! xDDD


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: