Enviat per: Artur Díaz Barbagli | 15 Març 2009

200

200. Dos-cents. 

Només és un nombre però, tot i que personalment no suporto el dos, admeto que té un cert atraient. La meva part més quadrada em premia amb serenor quan arrodoneixo un 99 o un 97 a 100, quan deixo els decimals al carrer, quan “m’oblido” de certes parts d’una mateixa cosa per tal de fer-les quadrar en un nombre amb zeros.

El dos-cents és, diguin el que diguin, molt més estable, equilibrat, ponderat, pacífic i agradable que un lleig cent noranta-tres, tot i que personalment m’encanten el tres i el nou, o un cent noranta-dos o fins i tot cent vuitanta-i-alguna cosa.

Suposo que mica en mica m’he desfet de les neures mentals. Ara, a diferència de quan era petit, ja no em molesten tant els nombres que per cultura associem als imperfectes, als “quasi” ene-cents i  ene mil, als que sobren quan a les notícies diuen que hi ha hagut “més de cent morts” o dos-cents, o alguns milions (i aquí ja hi he incorporat una altra imprecisió).

Tot i el treball mental i l’evolució que ha fet la meva ment enfront dels nombres més “rodons”, els que ho són menys, o els que no ho són de cap manera, dos-cents avui té un significat o connotació diferent i especial.

200 són les entrades que s’han escrit fins avui a l’Atenes de Pèricles, i això és ben precís i no és fruït de l’estadística o d’algunes dades infundades. A alguns no els hi semblarà un nombre que s’hagi de tenir especialment en compte, alguns pensaran que era un possible meta nostra, que se’ns ha de felicitar ara per haver assolit una espècie de fita dos punt zero, però la cosa no és ben bé així.

La cosa és que el nombre d’entrades és aquest i que seguirem endavant fins que vulguem o puguem i no fins a assolir un nombre o complir un objectiu marcat. Tenim uns interessos comuns i moltes ganes d’aprendre i d’ensenyar, de compartir i d’enriquir enriquint-nos. Res més. Força a l’Atenes!

Anuncis

Responses

  1. El post 200 nunca se olvida. xD

  2. però sovint arrodonir al numero rodó corresponent és una mostra de indeterminació, per exemple si et diuen que en un pomer hi ha al voltant de vint pomes, et semblarà una aproximació més fidedigna que si et diuen que hi deu haver al voltant de 23 pomes i dues de podrides. El fet de dir 23 és una concretització, i en aquest cas una concretització a una xifra indeterminada, ens serveix per fer-ne bromes etc… però en el fons és llógic reduïr al numero rodó corresponent segons el nostre sistema metric decimal.

  3. només per pura curiositat, el teu ha fet el 200 o el 201?

  4. Aquest és el post número 200, veig que no ho he especificat prou bé.

  5. Felicitats! Jo en duc 77 més!!

  6. no està gens malament… ara el que falta són més col·laboradors i a veure si surt bé el projecte del cinema…

  7. felicitats!!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: