Enviat per: Lluc Presmanes Justo | 7 Març 2009

Ni tant ni tan poc

Avui llegint el diari Público he vist una notícia titulada :  “La mala fama de los Mossos se achaca al alto nivel de control“, i he decidit dir la meva opinió al respecte. És cert que la mala fama dels Mossos s’ha incrementat en els últims anys, tot i que des de sempre, l’organisme que s’encarrega de controlar que es segueixin les lleis ha estat odiat i criticat per una gran apart de la població.

Tot ve lligat a un augment del control del ciutadà, o com a mínim a l’anunciament de que augmentarà el control sobre el ciutadà de peu; perquè realment, la policia el que està fent és aplicar amb més severitat les lleis ja aplicades, i tot i així, fa anys que em salto semàfors i mai m’han posat cap multa… Entenc aquesta visió que es té dels Mossos com a repressors, però el cert és que algú ho ha de fer, una altre cosa és que les lleis que facin complir siguin absurdes i no tinguin cap base lògica.

Un altre tema que es tracta en l’article és el fet de que l’any passat van haver moltes denuncies per mals tractaments als detinguts, i això és quelcom inadmissible (encara que el que va passar va ser que es van denunciar aquests abusos i abans no es feia).

Un dels comentaris respecte la mala fama dels Mossos:

La mala fama no es sólo por los maltratos en comisaría ( y fuera) es también por la actitud prepotente y chula de muchísimos mossos, antiguos niñatos bakaladeros, que iban de macarra del barrio y han acabado con una pistola, una placa y la impunidad de ser policía. Los que hemos vivido simpre en la periferia de Barcelona, sabemos bien el perfil de los mossos y es espeluznente en muchos casos.

És veritat que hi han mossos amb actitud prepotent i “chula”, però és que es troben amb situacions que ho exigeixen a diari, perquè hi ha qui diu que tot es pot fer sense faltar al respecte a ningú i d’una forma amable, però no és cert, hi han situacions que requereixen intimidació i prepotència, ja que si no, molta gent no es pren en serio a ningú.

Per acabar i com a conclusió: hi ha de tot; mossos estúpids, intel·ligents, amables, bordes, professionals, etc… i en quant al control, pensem que el problema no és l’aplicació, el problema és la pròpia llei aplicada.

Anuncis

Responses

  1. És cert que la crítica a l'”alto nivel de control” no hauria de recaure sobre els Mossos sinó sobre les autoritats. Per exemple, i ja que està a l’ordre del dia, si desallotgen una universitat no és perquè els vingui de gust, és perquè algú els ho ha ordenat. Això no treu, però, que molts cops facin servir una violència innecessària.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: