Enviat per: João França | 17 febrer 2009

Impacte

Tement tornar-me monotemàtic, torno a parlar del mateix. Demà intentaré explicar-vos quelcom diferent, distès i més interessant. Avui, però, segueixo impactat. No li donem tota la importància que té però cada cop que hi penso m’adono que és molta. Policia a la universitat! No m’entra al cap. Avui he escrit una carta que he enviat a diversos diaris. L’havia publicada al meu bloc personal però la importància del tema m’ha instigat a portar-la també aquí. Diu el següent:

Encara sento certa incredulitat quan penso en el que va tenir lloc el passat dijous a la Universitat Pompeu Fabra. Una cosa així fa passar a segon pla el debat sobre Bolonya; hi ha un tema molt més greu. En quin moment ha passat a ser normal la intervenció de les forces de seguretat per dissoldre una manifestació pacífica a una universitat? El que a l’època de repressió que molts encara recorden feia posar el crit al cel avui ni tan sols ens ruboritza. És perquè són mossos i no grisos? Socialistes i no franquistes? L’acte segueix sent el mateix!

Mentrestant els mitjans ens diuen que “eran pocos y cobardes”. És més fàcil cenyir-se a la versió oficial; buscar la veritat i incentivar el debat és un perill. La veritat, encara que ho fossin, que només es representessin a ells mateixos, quina democràcia és aquesta en que la gent no pot manifestar-se ni quan no incomoda ningú? A vegades un no sap què pensar, i pensa que si ho fa massa pot tenir problemes; “eh! No pot estar pensant aquí! Li deixem 5 minuts per que surti pel seu propi peu”.

Potser hauria de donar explicacions sobre la última cita. Faig referència al que la universitat ha anomenat intents de diàleg; una amenaça d’un sergent dels Mossos. Potser, per fer entendre la gravetat de tot plegat, hauríem d’apel·lar, com diu l’Aleix Porta, a la sensibilitat històrica. L’Álvaro Martínez ho ha intentat:

Els mossos a la UPF

A qui no entengui la referència més li val fer clic aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: