Enviat per: Marcel | 14 gener 2009

La sinRazón

Diuen que és bo i necessari contrastar les notícies, llegir altres opinions de les que estem acostumats a sentir i entendre punts de vista diferents, amb tot però a vegades resulta summament cansat, sobretot quan et trobes en diaris, que personalment no freqüento gaire sovint, coses com aquestes:

Alfonso USSÍA, La mirada del mal, La Razón.

“Curiosa exigencia de Zapatero. Le pide a Rajoy que haga públicas sus simpatías en el conflicto de Gaza. Me figuro que Rajoy sentirá como todos las muertes de los inocentes, lamentará las manipulaciones informativas de los progres Visa Oro, adjudicará a Hamas la condición de terroristas y respetará el derecho del Estado de Israel a defenderse. Más o menos como todos los dirigentes y Gobiernos de Europa. Zapatero, no lo puede remediar, se siente más cerca de Hamas que de Israel, y sus allegados como Zerolo no lo ocultan. No me parece coherente que Zapatero proteste tanto por la respuesta armada de Israel al terrorismo en la franja de Gaza, cuando España ha vendido al Ejército israelita armas por más de mil seiscientos millones de euros. Cinismo y falso «buenismo».”

El Sr.Ussía no sembla haver sentit a parlar de matisos i complexitats en els conflictes, només entén terrorisme o món civilitzat. Posant-nos en la pell del Sr.Ussía per tal de veure les coses d’una manera tant senzilla com a ell li deu semblar, cal que ens preguntem, a aquestes alçades, si no és gaire diferent recolzar a Hamàs o Israel, i mentre escric això Israel segueix sorprenent-nos: Israel emplea fósforo blanco contra los civiles, según las ONG

César VIDAL, La inutilidad del progre, La razón.

“Pero lo de la manifestación contra Israel ha sido ya de relato de Vizcaíno Casas. Acabó -como no podía ser menos- causando daños a la propiedad ajena e hiriendo a dos agentes del orden, pero antes tuvimos ocasión de ver a un antiguo rector del régimen de Franco codeándose con gente de CCOO y UGT; a una actriz de la que acabo de descubrir que en una serie de televisión se limita a interpretar a un personaje de su mismo nivel educativo y mental, y a docenas de personas que vitoreaban a una organización terrorista como Hamas, a la que también apoya Iñaki de Juana Chaos. El progre, por definición, forma parte de ese elenco de «lo más inútil que ha parido madre».

César Vidal, l’home que s’ha cultivat llegint els seus propis llibres, ens il·lustra amb aquesta gran frase “docenas de personas que vitoreaban a una organización terrorista como Hamas”, i ens descriu amb això i altres insults la multitudinària manifestació en defensa de les víctimes innocents de Palestina i la demanda de finalitzar els atacs. A vegades em pregunto si no ens estàn prenent el pèl al deixar anar joyes com: ” El progre, por definición, forma parte de ese elenco de «lo más inútil que ha parido madre».”

Com diu un bon amic: li haurien de dir La sinRazón.

Anuncis

Responses

 1. ¿CREES QUE TODOS LOS INTEGRISTAS SON ISLÁMICOS?
  Sal de dudas:
  http://lagranhoguera.wordpress.com/2009/01/13/los-integristas-judios-tambien-saben-indignarse/

 2. Exacte, La sinRazón. Vull drets d’autor per aquest invent, no vull que la gent manotegi aquesta nova manera de qualificar aquest diari sense que jo no vegi ni un duro.

  Bé, avui a matins. Sí, matins. NO la pregunta del dia era si creus que espanya és un país anti-israelí o quelcom semblant. Està clar que l’opinió d’esquerres està més a favor (o li fa més pena) de Palestina que d’Israel, però aquests articles que has possat no crec que vulguin defensar la opinió contrària ni res d’això, l’única cosa que intenta fer aquests dos articles és atacar gratuitament el govern i a una manifestació que és totalment legitima, estiguem a favor, en contra o ens agradi una palestina que està maziza i no volem que li passi res.

  parentesis radical(El cas és que hi ha persones que no haurien de tenir dret a la opinió, pq el que diuen no té sentit, però clar llavors no seria un país amb llibertat de premsa. Jo no sé perquè hi ha mitjans de comunicació que no els hi diuen res per les coses que arriben a dir, que si telemadrid, la cope, la razón, el mundo)…aquest país ningú es fa responsable de res, surt un tiu a una mani amb una pistola i diuen que és “performance” si clar i a mi no em deixaven tirar cadires pel balcó, surten amanaces de mort a gent de la opinió pública catalana i com si no passés res, el senyor Cesar Vidal escriu 7 llibres per minut i ningú es pregunta com s’ho fa…Vaia país.

  Pel que fa a la meva opinió sobre el conflicte aràb-israelí crec que és un problema que s’ha radicalitzat massa i l’única forma d’arreglar-ho és que l’educació no fomenti l’odi ni la violencia cap al país contrari i es fomenti la pau i el respecte, però clar, a qui li intenteresa que s’acabi el conflicte? a paissos com el nostre que produeix armament militar barat, com ara mines? Aquí, en aquest món, per mala sort es fan les coses per interès i de moment a ningú li interesa canviar, així que anem bé cireré

 3. Crec que no hauríem de parlar de l’educació dels nens ara mateix, ni el PP hauria d’injuriar el Govern, i aquest deixar les coses sobre la taula i, si és cert que està en contra de l’atac massiu d’Israel, que planegi un boicot armamentístic, primera notícia això que veníem armes a Israel.

  Noto massa “burullo” i poc pragmatisme, “Mucho ruido y pocas nueces”. A què anem? Algú ho sap? A què anem? Perquè Espanya va a una pel que fa als assumptes exteriors, i és el que ara preocupa. De debò el Govern és un gos que borda però no mossega per això de les armes? I el PP, tot i estar en contra de Hamàs, no els hi importa, de debò, que vagi morint gent? N’hi ha d’innocents, i com a membres d’un partit d’un país democràtic ningú hauria d’estar a favor d’un atac armat tan brutal.

  A què anem?

 4. Jo no he dit que venem armes a Israel, quan es venen armes el menys important és a qui, es venen armes al blanc i el negre, als dos bandols, sobretot si és armament il·legal(que segurament el té palestina, Israel no crec que necessiti armament il·legal) també haig de dir que a Espanya sobretot són mines, coses barates(és a dir com tot el que es fa a Espanya, barat i mal fet).

  També estic d’acord amb que hi ha mucho ruido y pocas nueces, però això sempre, tots els politics s’omplen la boca de paraules i mentres els fets van passant

 5. Bé, em semblava que hi havia prou alarma per tal de fer que deixessin de fer-se quedar malament durant uns dies, ja veig que no els hi deu sortir a compte i que, a fi de comptes, sóc un ingenu.

  Els palestins fabriquen els cohets aquells tan merdosos artesanalment, aquells cohets amb els quals han matat a 4 Israelians, imagina com en són de dolents (pel que fa a efectivitat). Per cert, que el nombre d’Israelians que han mort sota l’efecte del cohets de Hamàs són els mateixos que les víctimes de foc amic d’Israel, segons info de http://www.guerraeterna.com/, ho dic per si interessa.

 6. Sí, és cert que Espanya ha venut armes a Israel. El fet que remarqui aquest cinisme és l’únic destacable dels dos articles. La resta és defenestrable.

  En tot cas, estic d’acord amb el Ferran: quan vens armes, poc importa a qui ho facis.

  També coneixia les dades que esmenta l’Artur de Guerra Eterna. Són les que fan que això de “defensa pròpia” no m’acabi de quadrar.

 7. http://cric.pangea.org/cast/articulos/exportacion-armas.html


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: