Enviat per: Lluc Presmanes Justo | 1 gener 2009

One Laptop per Child?

Com de costum, he vist una notícia al Público que m’ha cridat l’atenció, “Lennon protagoniza un anuncio 28 años después de su muerte”.

L’anunci tracta sobre que han creat la veu de John Lennon per a anunciar la campanya One Laptop per Child, que proposa proporcionar ordinadors als nens d’Àfrica. En paraules textuals de Lennon:

“Imagine que todos los niños, no importa en qué lugar estén del mundo, pudieran tener acceso a un universo de conocimiento. Tendrían la oportunidad de aprender, de soñar, de lograr cualquier cosa que quisieran”

“Lo he intentado hacer a través de mi música, pero ahora puedo hacerlo de una forma muy diferente. Puedes darle a un niño un portátil y más que imaginar, puedes cambiar el mundo”

En primer lloc em sembla un insult cap a la persona de John Lennon, cap a la seva ideologia (com a mínim la que jo entenc que volia transmetre) i cap a la seva música.

Per altre banda em sembla que és més important menjar que poder jugar amb un electrodomèstic amb el que, si no t’expliquen com va, no pots fer res. Això és veu molt bé reflectit en un comentari de la notícia:

“One laptop per child? No sé, quizás soy muy romántico, pero qué tal si reclamáramos ‘3 comidas al día’ en lugar de un portatil? Nuestra sociedad está enferma.”

Anuncis

Responses

 1. Si si
  Això vindria a ser com a una escola de monjas de Sant Cugat que demanaven diners per aconseguir sabates pel 3r món.
  I la pregunta és: Quina és la millor manera de recaudar diners per aquesta gran causa??
  Doncs el millor que van poder fer és vendre pintures de l’uniforme de l’escola ¬¬
  Amb això queda tot dit!

 2. Home, és que abans de demanar una “laptop per child” hauries de demanar un “endoll per child” i una “house per child”, tot això només pel fet de poder tenir una laptop, a no sé que es construeixin centres a l’Àfrica només per a carregar laptops, cosa que seria bastant what the fack.

  El mateix anunci amb els tres àpats al dia m’hauria semblat, certament, més apropiat.

 3. Aquesta entrada m’ha sorprès bastant, sobretot perquè ja feia bastant em rondava pel cap un article sobre la campanya. Nicholas Negroponte, el creador de “One Laptop per Child” és un dels grans pensadors del nostre temps i òbviament li han recriminat més d’un cop el fet de demanar ordinadors portàtils i no menjar, cases, infraestructures o el que sigui. La seva resposta és molt senzilla, a l’estil d’aquella dita que diu que “no hem de donar el peix sinó ensenyar a pescar”.

  La cosa és que el més necessari, més que el menjar, més que un sostre, més que unes sabates, és l’educació, ja que et permet aconseguir, o ajuda, tot l’anterior. Això és el que defensa Negroponte. En paraules seves: “Cambia Portátil por Educación. La gente no duda en que merece la pena llevar la educación a todos esos sitios. […] Esta iniciativa representa una escuela dentro de una caja.”

  Per altra banda, el tema dels portàtils en sí. Estan especialment dissenyats per aquesta campanya. Tenen un cost molt reduït, no necessiten fonts d’energia (es poden carregar amb energia solar o cinètica), i tenen una connexió sense fils que permet accedir a la informació emmagatzemada als altres portàtils.

  Podeu llegir més sobre Negroponte, el seu projecte i la seva no gaire llunyana visita a Espanya a Tall&Cute, a Mi Mesa Cojea i al mateix Público.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: