Enviat per: João França | 31 Desembre 2008

I un any més també per la premsa

Per aquí ja hem parlat de la premsa escrita. Passen els anys i els diaris també es fan grans. Aquí a casa nostra, l’any comença amb una mala notícia per la premsa. El Grupo Zeta, propietari d’El Periódico, entre altres, ha presentat un ERE. Teniu la notícia aquí i aquí. L’empresa, propietat d’Antonio Asensio Mosbah, 27 anys, comunica, segons PRNoticias, que “la situación es insostenible y estaría en riesgo la supervivencia del grupo”.  Ara mateix l’empresa està en mans dels seus creditors. Els treballadors, per la seva banda, ja estan convocant vagues.

Així comencem aquest nou any sense saber gaire bé què serà dels diaris del grup i, els treballadors, sense estar segurs que seguiran tenint feina. Això ja sembla més aquest 2009 catastròfic que pronostica la premsa. Aquí teniu més sobre el futur professional dels periodistes. Per més que la crisi vengui més diaris, tampoc ajuda gaire les empreses de comunicació.

Acabem, però, amb una notícia d’aquest diari: La tradició del raïm de Cap d’Any compleix un segle. Una altra tradició inventada que té, aproximadament, la mateixa edat que la sardana.

Bon Any i que no us acomiadin aquest 2009!

Anuncis

Responses

 1. Més males notícies per als mitjans de comunicació; en aquest cas la televisió:

  http://www.publico.es/espana/187414/estalla/artefacto/sede/central/eitb/centro/bilbao

  Bon any nou i que l’Atenes de Pèricles aconsegueixi més lectors!!!

 2. Ja havia llegit la notícia, però no l’he comentada perquè crec que és un altre tema. El terrorisme no representa cap amenaça pel periodisme, sinó al revés, l’enforteix. En tot cas sí que són amenaçats els periodistes.

  Em preocupen més, però, problemes econòmics com el que esmento o la pressió política i social que es pot veure, per exemple, aquí: http://www.mimesacojea.com/2008/12/llamamiento-la-calma.html i que no es veu a pràcticament cap dels altres llocs on passa.

 3. és veritat, ho he llegit aquest matí al reader i he al·lucinat bastant…

 4. “3.247 periodistas están en el paro en España. Otros 4.374 buscan empleo, según datos del Instituto Nacional de Empleo recogidos en el informe anual elaborado por la Asociación de la Prensa de Madrid (APM). El informe advierte que otros 450 periodistas pueden haber perdido su empleo en los últimos tres meses. Y estima que otros tres mil lo perderán en 2009.
  Y dice Fernando González Urbaneja, presidente de la APM: “lo peor de la crisis está por llegar”.”

  després diuen que humanitats no té sortides..

  esperem que en 4 anys tot millori..
  de moment, feliç 2009 a l’Atenes!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: