Enviat per: Lluc Presmanes Justo | 27 Desembre 2008

Sobre les apagades generals

En els últims anys s’ha posat de moda fer apagades generals en països o fins i tot en tot el món a mode de protesta per diferents temes mediambientals, però principalment en contra del canvi climàtic i de l’augment de l’efecte hivernacle.

De fet, va ser una d’aquestes apagades la que va donar lloc a que en João, El Gil, la Laura i Jo creesim MAI (Moviment Anti Indiferència), i es que fets com les apagades no són més que símbols molt vistosos que tenen l’objectiu de fer pensar a la gent sobre temes transcendentals.

No havia pensat en tot això des de feia molt de temps, però avui he llegit una notícia al blog “Estamos en Peligro!” sobre una apagada convocada pel 28 de desembre, i volia fer un petit comentari sobre les apagades, i és que, simbòlicament estan molt bé, però són completament antiecològiques, ja que la energia estalviada en els X minuts (mai més de 20) no compensa ni de bon tros la que es gasta a l’hora d’encendre tots els aparells que havien estat apagats, perquè clar, un com s’ha fet l’acte solidari ja es pot tornar a fer com sempre, a consumir!

Per posar un exemple molt conegut, el apagar un fluorescent per estalviar electricitat només compensa si aquest fluorescent s’està més de 30 minuts apagat.

Anuncis

Responses

  1. Bueno, fins el que se de energia, centrals i tal, el rollo de les apagades generals es una tonteria: a part del que dius tu Lucas, la energia no es deixa de produir i l’unic que fas es malgastar recursos que ens sobren com el petroli(mes aviat derivats) i l’urani que es fan servir com a combustible…

    D’altra banda, com a simbol queda mol maco.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: