Enviat per: Lluc Presmanes Justo | 20 Desembre 2008

Les noies entren gratis

L’altre dia estava passejant amb uns amics per Madrid en busca d’algun bar o discoteca per ballar i prendre alguna cosa. Vam arribar a un carrer on van aparèixer moltes persones que ens donaven “flayers” de diferents locals nocturns. Tots feien una publicitat semblant, i hi havia un aspecte en el que tots coincidien: “Las chicas entran gratis”. No és nou, de sempre hi ha agut interès en que hi hagués noies en locals de lleure, ja que com més noies, més nois i més consumició, però tot i ser típic no deixa de sorprendre’m que en el segle XXI algunes noies acceptin aquest fet i, és més, els agradi que les “convidin”. Potser es que estic paranoic o que la gent és cega, però jo diria que aquest fet no és més que la utilització de la noia com a objecte sexual que atrau als homes com a mosques, en la publicitat passa, ja que són noies plenament conscients del que estan fent i cobren per fer-ho, però que et vinguin pel carrer a oferir-te servir com a reclam de multituds d’homes/nois siguin guapos o lleigs, intel·ligents o estúpids, i que a sobre t’emborratxin gratis!!!

Sincerament, considero que hi hauria d’haver més control en quests temes i sobretot més consciencia femenina.

Anuncis

Responses

 1. És capitalisme pur i dur: Si ens fas de reclam entres gratis i beus gratis.
  però pensa-hi, la majoria de les noies també hi van per lligar, així que ja els hi va bé fer de reclam, com més nois menys competència.
  Però és que en la natura passa el mateix, les noies atrauen els homes, es indiscutible, i que té de mal?

 2. Doncs el mal és que en un moment en el que s’està intentant transformar la societat i eliminar el masclisme, el fet que la dona serveixi com a reclam sexual és un fracàs.

  Tampoc considero correcte comparar amb la natura, ja que fa bastants anys que els cànons estètics han superat l’instint en qüestions d’atracció (com a mínim en la majoria de situacions).

 3. no em sembla masclista acceptar que als homes els hi agraden les dones e viceversa… ( no sempre d’acord )
  Vull dir amb això que les noies que van a aquests locals ja volen que hi hagi nois, és el que busquen de fet, i no negarem que ballar es poc més que un pretext per insinuar-se ( no per tothom d’acord )
  i la beguda és per desinhibir-se, o més aviat per desinhibir els altres per a que sigui més fàcil tot el protocol, et pot semblar trist, o no… pero és així i no hi ha cap masclisme en això crec jo.

 4. Jo estic d’acord amb el Lucas. Com pot ser que aquestes alçades les coses estiguin així? Es trist però és cert, avui dia tant els homes com les dones som els dos màquines d’hormones histèriques que van al que van, quasi quasi com els animals.

  Adjunto per cert, una cançó del Tote King que suposo que molts ja coneixeran, pero que parla d’aquest tema (o al menys d’un tema relacionat)

  http://es.youtube.com/watch?v=E9Y-Giuv2Hk&feature=related

 5. coi i que té de mal que els hi vagi la marxa, aquí que cadascú visqui com vulgui mentre es responsabilitzi de les conseqüències, deixeu-los que siguin feliços i pagans i els que els hi vingui en gana.
  No veig a raó de què aquest quasi puritanisme.
  La dona es objecte de desig sexual, l’home es objecte de desitg sexual, això no ens transforma en objectes.

 6. Control? home la gent ho fa. Si vols ho pots controlar però els rols sexuals no els pots regular, ja hi han prou coses regulades, i la societat és com és, seria més efectiu tallar algunes cuetes.
  PD: a, si t’interessen bars de Madrid on les ties no entrin gratis jo te’n puc dir uns quans…

 7. Hola,

  Perdonar que no escriba en catalán, ya que yo solo lo hablo… en la intimidad. ;-)

  Me ha gustado mucho el post de Lucas. Solo cambiaría lo que dice al final sobre la necesidad de más “conciencia femenina” y lo cambiaría por la necesidad de más “conciencia feminista.

  La denuncia de la desigualdad no es solo una cuestión de las mujeres, por más que ellas sean las que históricamente ha estado más discriminadas. Los hombres también podemos ser feministas sin que se nos caiga nada y además debemos denunciar desde nuestra perspectiva situaciones sexistas como las que señala Lucas.

  No entiendo cómo alguien que parece preocupado por la desigualdad de clase que promueve el capitalismo, como Pedro, no se da cuenta que es solo una manifestación más de un sistema patriarcal que tiene que acabar para que acabe toda desigualdad. La violencia y la desigualdad de género son la violencia y la desigualdad en general.

  En cualquier caso me parece importante que los hombres, especialmente los jóvenes, hablemos de estas cosas.

  Así que si no te importa, lucas, quisiera poner un post en las páginas del Foro (www.forohombresigualdad.org) y de Heterodoxia (http://heterodoxia.wordpress.com/) con tu escrito y os invitaría a que les echárais un vistazo a estas páginas donde los hombres hablamos sobre la Igualdad.

  Saludos ,
  Hilario
  Miembro del Foro de hombres por la Igualdad.

 8. Fé de erratas: donde dije Pedro, debí decir Diego.

 9. Jo suposo que això de que les dones no paguin ve de quan les dones no treballaven fora de casa, no tenien independència econòmica i se les havia de convidar. Crec que a hores d’ara, això hauria de anar superant-se donat que les condicions socials no haurien de ser les mateixes. El fet de que continuï passant nomes ens parla del gran camí que encara ens falta per recórrer fin a arribar a la igualtat entre els generes.

  Em sembla be que en Lucas denunciï aquesta injustícia i crec que ja es hora de que el genere masculí s´involucrin en la lluita i vegi que en la desigualtat, també perden.

  I en Diego confon capitalisme amb masclisme.
  Per altra part, avui en dia esta acceptant-se que als homes els hi agraden les dones i també els homes, de la mateixa manera que a les dones els hi agraden els homes i també les dones; i això pot ser de qualsevol manera!

 10. He tornat d’Itàlia. “Estop”.

  Crec que aquests pubs que comentes, Lucas, no són donen la beguda gratis a les noies per atraure nois, com diu el Diego, jo ho veig com una forma de marqueting que segueix, potser amb ironia, amb aquest “las damas primero” i tota la resta de petits detallets que l’home acostuma a fer a la dona per a afavorir-la, el perquè? Tradició. Perquè aquesta tradició? Llegiu Freud.

  La ironia en aquesta espècie de pseudo galanteria és que, com tothom sap, en aquests pubs les begudes són gratis per a les dones però són més cares de la mitja per als homes. Vaja, que és com si fessin un “cafè per a tots”, ja que al final al compte surt que tothom ha de pagar poc, però mesclant-lo amb aquesta gentilesa, potser un pèl malaltissa, cap a la dona.

  No hi veig ni masclisme ni sexisme ni injustícia, mirant-ho des del punt de vista del marqueting, que és fred i superficial.

 11. […] Les noies entren gratis […]

 12. […] En resum, que el tema és irrellevant, el que preocupa és la discussió que ha provocat i, el que queda clar, és que no a tot arreu les noies entren gratis. […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: