Enviat per: Lluc Presmanes Justo | 7 Desembre 2008

Ponznan 2008

Bé, des de fa dies que estic recollint alguns articles sobre el típic problema de l’escalfament global.

Tot va començar amb un article del Público que parlava sobre la Conferència de les Parts del Canvi Climàtic de Ponznan (Polònia) que s’ha dut a terme aquesta setmana. Sí, sí, molt possiblement no n’haureu sentit a parlar, ja que no se l’ha publicitat, però es veu que és una prèvia a la propera Cimera de la Terra a Copenhague.

Bali (2007)

Bali (2007)

En Poznan, los gobiernos deberán empezar a concretar los deberes de cada uno en esa transición a una economía baja en carbono. No se esperan grandes acuerdos, pero sí una hoja de ruta clara para todo el año 2009, con el objetivo de alcanzar un compromiso de cifras en el Protocolo de Copenhague, en la próxima cumbre de cambio climático, que continúe la senda de Kioto después de 2012.

I es que, en primer lloc, trobo bastant inútil fer una Conferencia ecologista i no donar-li ressò. En segon lloc penso que des del Protocol de Kyoto (1997), les dues principals conferències que s’han fet: Bali (2007) i Ponznan (2008), només han servit per a discutir les conclusions que havia aportat el protocol de Kyoto, per a donar més voltes sobre el mateix, que el que fa falta no es que es rediscuteixin les conclusions sinó que s’apliquin, ja que mentre ells discuteixen passen coses com aquestes i es noten més els efectes de l’augment del canvi climàtic.

L’any passat, amb la Conferència de Bali vaig plantejar el tema al un fòrum de Jovenesverdes i les respostes van ser de l’estil de:

Preparaos para un Kioto 2. Muchas buenas palabras, muchas buenas intenciones, un lista de medidas mas o menos lógicas y efectivas y luego cada uno hará lo que le de la gana.

Vamos a ver… lo que se ha hecho es RIDICULO, UN VERGONZOSO ACUERDO DE MINIMOS dandose asquerosas palmaditas en la espalda, que no va a solucionar nada sino acentuarlo mas porque recuerdo que ni aunque dejaramos de emitir todo el co2 desde ya, habrian consecuencias. algo provechoso seria en todo caso una reduccion de un 90% en 5 años por poner un ejemplo, que es posible, pero no quieren que es diferente.

En aquell moment vaig pensar que s’habia de mantenir l’esperança, però realment, després d’haver vist la poca importància de Ponznan (el simple fet de que s’hagi fet un una ciutat o poble que no conegui ningú ja denota una mica el que vull dir) crec que el que està passant és que les paraules agraden molt però realment als polítics i a la majoria de la gent tant se li’n dona si l’escalfament global i l’efecte hivernacle s’agreugen, ja que ells seguiran vivint tant bé com ara (o això creuen ells).

Bé, per acabar i sense ànim de fer publicitat de ningú us recomanaria que veiéssiu el pseudodocumental An Inconvenient Truth d’Al Gore, que, tot i tenir molta publicitat, reflecteix molt bé les diferents causes i conseqüències de tot aquest problema.

Anuncis

Responses

  1. Vaja, el fet que es reuneixin a Poznan em sembla perfecte. El lloc on es faci no indica la importància de la reunió, al revés, actualment s’intenta que no es faci tot sempre als mateixos llocs. Per la ciutat de Poznan deu haver estat una oportunitat fantàstica.

    Que els polítics no es preocupen tant com seria necessari per temes ambientals? No hi podria estar més d’acord. En tot cas crec que que se’n parli ja és un pas. De totes maneres, els governs tenen poc a dir ja que, amb el fantasma de la deslocalització assetjant, qui mana són les empreses.

    Sobre Al Gore, em sembla molt bona la feina que està fent en aquest sentit, però patètic que li hagin donat un Nobel a ell quan hi ha gent que ha consagrat tota la seva vida a això.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: