Enviat per: mcfrockus | 24 Novembre 2008

SOBRE LA LLUITA

Aquets article està motivat pel pública Eslògan vol dir ‘crit de guerra’  pel company Joau on manifesta la paradoxa que sovint es produeix i que segons ell la lluita contra Bolonya està exemplificant que moltes vegades una manifestació no te ànima i que en una causa presumptament contra els valors de la mercantilització és tendeixi ha caure en els seus propis recursos per combatre-la tot emprant eslògans molt cops sense ser entesos per la massa. L’article parla d’altres coses però vull reflexionar essencialment sobre aquest punts.

 Primer de tot m’agradaria fer una divagar o poder senzillament fer un aclariments sobre la naturalesa dels eslògans. El conceptes eslògans és un realitat que ha existit sempre amb diferents noms; senzillament el sistema comercial l’ha adoptat per la gran eficàcia que te i el gran avantatge que suposa el fet de que un bon eslògan no te perquè tenir una bona idea darrera. 

Entrant en matèria m’agradaria dir que no es pot parlar a una persona sense conèixer el seu idioma i fer-lo servir. M’agradaria comentar que la idea que defensa en el seu escrit sobre que la lluita no ha de tendir a tractar la massa com a xais és una consigna compartida clarament per la majoria de persones implicades d’arrel en les esmentades convocatòries i ocupacions.

Pensem un moment que aquestes accions s’estan duent a terme per part d’assemblees, i això implica un matís molt important. En elles l’estudiant lliurament s’involucra com a individu responsable dels seus actes, no com passa en un sindicat on existeix una estructura jeràrquica amb una direcció que escoltant més o menys les opinions dels seus membres marca l’agenda i fixa uns objectius. De manera que en l’insipient moviment assembleari a les facultes d’arreu d’Espanya si involucren les persones disposades a mantenir una activitat intel·lectual, de reflexió personal respecte el que està fent en debat continuo i plural.

Això en si ja indica que la lluita s’afronta des d’una consciencia de crear consciencies valgui la redundància. Ara bé quan aquestes idees han de sortir al carrer ha de sintetitzar-se en eslògans que sovint son grans reflexions on la ironia i juga un paper clau ( en aquest sentit us demanaria que per favor miréssiu la gran pancarta que els i les estudiants han penjat a la seu històrica de la UB).

En front d’aquest procedir típic de les manifestacions hi hauria una l’altre opció. La pancarta que va davant a la manifestació podria sern una ampliació a lletres enormes del manifest que és llegí al final i que sol ocupar varies planes.

 Per altra banda esmentar que en el cas d’aquesta lluita no és pot parlar d’una lluita sense manifest. Son múltiples les accions que s’han fet i s’estan fent en les diverses ocupacions, cada dia hi ha programades xerrades sobre el Pla Bolonya i altres espectes de lluita social actual que mantenen relació. qui vulgui està informat no ha de fer més que plantar-se davant de la seu de la UB central i observar el gran planell d’activitats que està situat en el seu exterior (després mireu l’altre que us he comentat), així com llegir els blogs de les diferents assemblees, mirar amb ull crític els diaris, etc i sobretot parlar i preguntar a la gent.

 Es cert que sovint en una manifestació és cau en la banalització però de veritat creieu que en la situació en que estem a sis mesos de l’aplicació d’un pla que ataca les nostres llibertats com a individuo cal plantejar-se si banalitzem? Jo crec que és el moment d’auto responsabilitzar-se de la situació informar-se crear els TEUS propis arguments al respecte i exposar-los a TOTHOM sense mandra a parlar del tema, cal ser constructius i pacients; però crec que ara no és el moment de començar un debat que qüestiona la pròpia lluita, o poder si perquè la fa més forta. En tot cas tot i acabar de contradir-me considera-ho que donades les circumstancies millor aparcar aquest tema. M’agradaria que la gent parles i exposa les seves dubte sobre els perquès de la lluita estudiantil.

Gracies.

 

A per cert sabeu la última noticia, a la universitat de Valencia on duien un mes tancats han desaparegut les llistes on s’havien recollit firmes ha favor de la lluita i s’ha fet una desocupació de l’espai que planteja certs dubtes legals aprofitant l’absència d’estudiants en la zona ocupada.

Anuncis

Responses

  1. només vull afegir que mireu aquest ling que és el web oficial de la tancada: http://tancadaalacentral.wordpress.com/


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: