Enviat per: João França | 21 Novembre 2008

Micròfons

Avui, cap a les 18 hores, amb l’Artur i el Víctor, companys del bloc, he arribat a la seu històrica de la UB. L’hora ha estat casual. Les circumstàncies ens havien reunit a Sarrià i en un moment, vam decidir baixar caminant. Jo encara no hi havia estat, però el Víctor, que estudia a la UB del Raval, ja portava tota la setmana mobilitzat.

He entrat i m’he sorprès. Una taula antiga de fusta al voltant de la qual hi havia un grup de bancs intentant formar un semicercle. Una mena de desordre ordenat. Unes quantes càmeres de tel·levisió, cosa que tampoc m’ha sobtat, però, sobre la taula, micròfons. Micròfons de diferents mitjans de comunicació, alguns molt importants. Les càmeres no volen dir res, però els micròfons expliquen una disposició a sentir.

Quedaven cinc minuts per que comencés la roda de premsa. Una roda de premsa en tota regla i portada a terme pels representants dels estudiants. A part, potser, de la falta d’infraestructures, l’únic que deu haver cridat l’atenció dels periodistes que la diferenciés de qualsevol altra eren els fumadors. De ben segur donen mala imatge, potser donen a entendre una degradació de l’espai, però no té res a veure amb el que hi ha. Tot està molt ben organitzat.

Després de la roda de premsa hem anat a una xerrada sobre l’EEES. Estar-hi d’acord o no és una altra història, però convidava a la reflexió, cosa que és molt d’agrair. Contra la desinformació és una molt bona mesura. Quan s’ha acabat i hem tornat a baixar, al vestíbul hi havia més bancs i ara un professor feia classe. També portava un micròfon, diferent. Emperò, aquells altres, tan semblants als que veiem a les seus de partits i el parlament, encara són en el meu cap.

Ara es fa una crida al diàleg, més enllà de cap actitud cap a la llei. No hi ha res més lícit que el diàleg. Tant de bo hi haguessin micròfons disposats a setntir-nos a tot arreu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: