Enviat per: mcfrockus | 18 Novembre 2008

SOBRE BOLONYA

Quans de vosaltres heu sentit a dir que la UB Raval s’ha declarat en vaga TOTAL tota la setmana i que aquesta ha estat un èxit portant al departament de Filosofia a anul·la oficialment les classes sent il·legal que un professor imparteixi lliçons durant aquesta setmana?

 No se com plantejar aquest article, s’hi des de la indignació del qui comprova que efectivament els mitjans de comunicació només informen del que interessa al poder o aprofitar per donar el meu suport total aquesta vaga i explicar-vos els perquès de la mateixa i el que s’està fent durant aquets dies.

 Primer de tot caldria dir que la vaga fou convocada en una assemblea extraordinària de l’assemblea llibertaria de la UB Raval, a la que entre el torn de matí i tarda hi assistiren més de 450 persones. En aquesta mateixa assemblea també s’aprovà la ocupació de la facultat durant la nit així com un seguit d’activitats, assemblees, col·loquis, xerrades, activitats artístiques que es desenvolupen en el campus durant aquest dies, a mode d’universitat alternativa.

 I la convocatòria està resultant ser interessantíssima, persones d’altres moviments socials com piquets de TMB han vingut a explicar-nos la seva lluita que resultà satisfactòria per l’obtenció dels dos dies de festa, aixó només és un exemple.

  

De la necessitat de fe aquesta vaga estem convençuts, però és molt trist comprovar el grau de desmobilització existent ha tot l’estat. La gent no és conscient de fins a quin punt es afectarà el pla Bolonya, l’argument de la desinformació és una trampa que ens autoimposem per fer orelles sordes i no afrontar-nos a la realitat, però la veritat es que sinó fem per posar fre al cataclisme de la privatització de la elitització universitària, de l’encariment de les carreres, de l’adoctrinament infantilitzador que proposa Bolonya i tantes altres coses que si teniu interès en entendre us recomano que us passeu per la UB Raval on si teniu dubtes ens serà un plaer resoldre’ls. 

Queden sis mesos de lluita per habitar-ho i la societat no respon, cal que prenguem consciencia, i que tinguem present una de les claus que ha dit el representant de l’assemblea de treballadors de TMB a la xerrada d’avui, “la única manera d’aconseguir un canvi és provocant un problema als polítics i que aquest tinguin de resoldre.” Si no sabem moure’ns fins el punt que hagin de solucionar el problema que els hi haurem generat amb les nostres mobilitzacions no canviarà res i el futur de la universitat pintarà mol magra per a tots aquells que no formin part d’una classe benestant.

 En contra de la mercantilització i un pla que està dissenyat per a crear els treballadors que el mercat necessita no per a generar persones que desitgen coneixement i tinguin un esperit crític de la realitat, sinó que s’eduquin completament segons els paràmetres que dicten les multinacionals. DIEM NO A BOLONYA, 

Espero veure-us a tots aquest Dijous a les 12 a plaça universitat, és imprescindible

que aquesta manifestació sigui un èxit.

 

PD: És possible que no pugui respondre els vostres comentaris aquesta setmana, ja que estaré dormint a la meva facultat en senyal de protesta pel Pla Bolonya, si tots no prenem partit en aquesta lluita no farem res, estem en un moment històric clau per a l’educació al nostre país. Cal que preguem partit per un futur on puguem si més no recordar que existí una paraula que es diu llibertat. Espero que us sumeu a les protestes, feu-ho per vosaltres i els vostres companys.

 

Salut i gracies.

Anuncis

Responses

  1. […] moviment estudiantil estan passant coses aquests dies. El Víctor ja ha deixat la seva opinió per aquí. Jo ara mateix no vull parlar del tema en sí, no em ve gens de gust. No obstant sí que vull […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: