Enviat per: Lluc Presmanes Justo | 18 Novembre 2008

Insult

Estava mirant-me el diari Público quan, com de costum he vist una notícia que m’ha cridat l’atenció, però aquest cop ha estat diferent; al acabar-la m’he sentit insultat com a català

Doncs resulta que la Cope va fer servir la cançó l’Estaca de Lluís LLach per protestar pel fet de que la CAC (Consell Audiovisual de Catalunya) els hagi retirat dues frequències de radio; en paraules del director de la Cope a Barcelona (Jordi Casoliva): “la obra de Llach representa la rebelión ante una situación injusta, por tanto es un símbolo perfecto de la situación que está pasando la Cope en estos momentos“, i després, quan Lluís Llach ha reclamat, s’rateveix a dir que “Las canciones que son símbolos pierden su autoría y pasan a ser de toda la sociedad“.

Bé, no vull deixar anar un paràgraf d’insults envers el senyor Casoliva, simplement dir que els representants legals de Lluís Llach estan en tràmits per a prohibir l’emissó d’aquesta cançó per aquesta emissora de radio.

Anuncis

Responses

  1. A veure, tot i no estar en la mateixa línia de opinió que la cope, és cert que si ells paguen uns drets d’autor tenen dret a emetre la cançó mentre no tergiversin la lletra i el missatge original de la cançó i en part és cert que els simbols perden sentit com a propietat privada. Que consti que no estic parlant des de la opinió de casoliva i ni tansols de l’exemple que has posat tu, simplement reivindico alló de la poesia no és de qui la fa si no de qui la necessita.

    I sé que a això em respondras que la cope no la necessita que la cope no te dret i que la cope lo que vulguis, deixo clar que no estic parlant de la cope, m’he extrapolat del cas concret per fer reivindicació del dret del poble a la propietat comuna de l’art que es concep com a simbol del mateix.

  2. Em sembla fantàstic! Sublim! Crec que a aquest país hi ha poques institucions que siguin tan capaces com la COPE de reinventar-se a cada dia que passa i ser cada cop més incoherent. Només ens queda el riure i, la veritat, motius no ens falten.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: