Enviat per: Artur Díaz Barbagli | 9 Novembre 2008

Telnet

Abans d’explicar de què va l’assumpte del que vull parlar, si us plau aneu a inici, executar i escriviu “telnet towel.blinkenlights.nl” (sense les cometes).

La veritat és que sobta veure que tens això a l’ordinador sense saber-ho. I de fet no ho té ningú, inicialment.

Amb l'”executar” i escrivint aquesta direcció el que hem fet ha estat utilitzar un Telnet (TELecommunication NETwork), que segons la definició de wikipedia és un protocol d”’internet (i de programa informàtic que implementa el client) que serveix per a accedir mitjançant una xarxa a una altra màquina, aquesta última ha de complir uns requisits i tota la pesca.

M’ha sobtat prou trobar-me amb aquest “servei” remot que no coneixia i que sembla tan antiquat, però que si llegiu la info a la wikipèdia o en sabeu una mica entendreu que és i fou un sistema molt pràctic d’ajuda informàtica a distància, així com d’aplicació en màquines UNIX, i demés.

Una imatge del que veureu si introduïu el codi que he especificat a “executar”:

Telnet - Star Wars

Telnet - Star Wars

 

És prou graciós, tot s’ha de dir, tot i que si anem més enllà d’aquesta representació MS-DOSiana de la mítica saga ens trobem amb un recurs molt bo per a sincronitzar màquines i fer més fàcil de resoldre problemes amb el propi ordinador, com altres programes que li permeten a qui tu vulguis accedir al teu escriptori i programes, però d’això ja en parlarem.

Val a dir que amb tots aquests programes i sobretot com més llibertat li donen a l’usuari que entra al nostre ordinador s’ha d’anar amb peus de plom, s’ha de tenir clar el nivell de protecció de l’ordinador (tot i que mols et demanen de treure la protecció, ull amb això) i sobretot no tenir l’ordinador “obert” de bat a bat sempre, aquests programes solen donar molts punts de vulnerabilitat.

Anuncis

Responses

  1. http://es.onsoftware.com/p/controla-ordenadores-remotamente-con-windows-xp

    aquí teniu un article molt bon sobre el control remot de PC amb Microsoft Windows XP.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: