Enviat per: mcfrockus | 4 Novembre 2008

“BUSHOS”

En principi aquest article volia ser un comentari sobre el text publicat recentment sobre Bush, però no he pogut evitar d’estendre’m i subordinar aspectes que es deriven de la reflexió que em fa concloure el que penso sobre aquest article. Al explicar-les (aquest cop d’una forma més o menys breu tot i ocupar bastant espai) he pensat que fora millor donar-li una entitat propia com article.

Una petita reflexió:

Fa pocs dies un del blogers de forma molt encertada comentava que era una vergonya l’existència d’un grup armat com ETA, com diu el benvolgut Lukas en el cas de Bush jo dic, que no es que sigui partidari d’aquest grup terrorista, ni molt menys, però podríem agafar les mateixes paraules de Sala i Martí i aplicar-les a un hipotètic assoliment de la independència d’Euskadi. Imaginem que desprès d’un referèndum democràtic com el que no deixen fer s’independitzés i esdevingués una potencia mundial i un referent de conducte social com en molts aspectes es Holanda. 

Senzillament vull reflexionar sobre la naturalesa d’una afirmació com aquesta, que la història jutgi, perquè al cap i a la fi no es una massacra totes les guerres que han agut de succeir-se perquè ara els que es considerin patriotes, puguin estar orgullosos del seu estat?

 Una darrera cosa, la segona guerra mundial es un guerra amb dos bàndols definits de d’un principi no es una invasió que comporti una guerra. A i Hitler no només tenia armes de destrucció massiva, les feia servir. En tot cas els objectius militar d’estat units no foren com en aquest cas de manera tan clara la societat civil.

 En tot cas crec que no hi ha cap fi que justifiqui la mort de tantes persones, el problema de mirar les coses amb una perspectiva històrica es que els morts deixen de tenir cara i només existeixen etapes i governants. Poder darrera de tot quedaria fer una reflexió sobre el que som, sobre d’on venim i quin sentit te defensar una bandera que està sempre tacada de sang i mantenir una identitat col·lectiva en base a la imposició d’aquets governats que genocides i macabres com bush han configurat a base de cop el rostre del mon.

 Poder toca recorda paraules de discursos que van canviar mon? En tot cas alguna nova forma d’unir-nos tots al marge dels que tenen el poder, dels hereus simbòlics i perpetuadors de la barbaria, fora necessari per no continuar inexorablement en la línea que ens ve marcada des de que un semi homosapiens va clavar un cop de roc al seu igual i es va convertir en el líder del grup. Crec que alguna cosa en aquesta línia es la única forma d’evitar més “bushos”.

Anuncis

Responses

  1. Estic d’acord en que Bush és un genocida, però considero un fet molt més important la Guerra de Vietnam o la Guerra Freda.

    En quant al punt de vista històric, és cert que treu la cara als morts, però com que ara no pots dir si en un futur les guerres hauran estat positives a llarg plaç, t’has d’esperar.
    No es pot jutjar tant a la lleugera


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: