Enviat per: Lluc Presmanes Justo | 20 Octubre 2008

Veïns de Barcelona en risc d’extinció

Fa poc veiem en una article de diari del 20 minuts el següent titular :”Veïns de Barcelona en risc d’extinció“. Parlava de que els veïns del barri Gòtic de Barcelona havien iniciat una campanya per denunciar que el seu barri s’estava convertint en un barri única i exclusivament turístic.

Anys enrere, al barri del Born havia començat la campanya “Aquí hi viu gent” per a criticar la vida nocturna del barri, que com ja sabreu, és molt intensa i segons quins dies es fa difícil dormir. Aquesta primera campanya va donar el seu fruit, inclús se’n va fer un reportatge, però com tot, amb el temps va anar passant i el barri torna a ser un lloc dedicat a la vida nocturna i sobretot als locals comercials d’elit, amb preus molt poc assequibles i amb pisos llogats per setmanes a uns turistes no volen seguir les tendències i prefereixen la zona “cool” de Barcelona.

Doncs tota aquesta explicació la faig perquè l’altre dia vaig veure un article un article sobre una operació antidroga al diari “Metro”, però just al costat hi havia una fotografia amb un peu que deia: “Veïns: una espècie en perill d’extinció és un grup de ciutadans de Ciutat Vella que cada dimarts es reuneix al carrer per prendre té i xerrar dels problemes del barri. La Guàrdia Urbana va considerar il·legal la seva última reunió en virtut de l’ordenança de civisme. Els veïns no donen crèdit”.

Bé, realment no se molt bé que dir, simplement no m’ho puc creure, no em cap al cap que il·legalitzesin unes reunions veïnals per a fer del Casc Antic un barri més cívic i on els residents tinguem un paper més important.

Anuncis

Responses

  1. El diari “Metro” és un petardo [foc artificial], la d’articles que hi he llegit i que presentaven informació tergiversada o com a mínim, exagerada, per no parlar dels articles com el de “una família mor per inhalar C02, un gas molt tòxic”, ara no trobo el link a la notícia, però em va fer prou gràcia…

    Tot i així, entenc la situació i me’n solidaritzo, jo a Sarrià no tinc cap problema perquè és una merda de barri que no hi ha res, amb perdó als que volen mantenir l’esperit del poble i tot això, tot i que estan creant un barri avorrit i apàtic. Què vols que et digui, “life is a business”, que diuen, així que és normal que els barris evolucionin de manera sempre més desfavorable als veïns, si així fan negoci.

  2. doncs a mi m’agradaria que fos una mica més aborrit el meu … XD

  3. Més sobre el tema: http://www.elboomeran.com/blog-post/2/5054/rafael-argullol/respetables-delincuentes/

    L’Ajuntament condemnat per ignorar queixes de veïns. Fantàstic, condemnem (amb tota raó) l’autoritat. Farem veure que tot funciona, que tot va bé…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: