Enviat per: Artur Díaz Barbagli | 16 Octubre 2008

La intel·ligència i la moral: la llança i l’escut

Molts es pregunten si realment som l’espècie més intel·ligent. Si el fet que hi hagi injustícia estesa per tot el món vol dir que realment no som tant superiors intel·lectualment als altres animals. Molts es pregunten si la moral és biològica, que només els afortunats la adquireixen. Jo tenia dubtes similars abans d’escriure <<Intel·ligència i moral…>>, el meu treball de recerca.

En aquest treball pretenc demostrar de forma científica que la moral no és més que un factor cognitiu més, això és, un coneixement adquirit com ho són els passos d’una dansa, una fórmula matemàtica i anar amb bicicleta. 

El concepte d’intel·ligència és important en el treball, ja que se l’estudia com a capacitat inicial o biopsicològica que té l’humà, capacitat molt superior als altres éssers. I la moral és possible gràcies a la intel·ligència, però necessita l’educació i un factor social adequat per a establir-se com a centre de la conducta d’un individu. Fent enquestes a nois i noies de diferents edats he pogut determinar l’evolució substancial de nivell moral que s’experimenta durant la vida, amb la mateixa font de coneixement, com és una escola.

En conclusió, la moral s’ha de cultivar com tot coneixement que després té els seus fruïts. I els fruïts de la moral tenen el sabor de la vida.

 Com que el tema del treball me’l vaig inventar jo al voler respondre’m amb rigor a una sèrie de preguntes de tant valor com <<perquè som tant intel·ligents però molts som tant fills de puta?>>, deixo el meu treball de recerca en format PDF per qui se’l vulgui mirar. Hi ha filosofia i psicologia, així com una mica de biologia que s’entreveu, i penso que els temes que tracten són de curiositat general.

Baixar <<La intel·ligència i la moral: la llança i l’escut.>>

Quan l’obrireu veureu que té un munt de pàgines, mireu-vos l’índex i mireu si alguna cosa us crida l’atenció, només amb que llegiu la introducció sabreu de què tracta cada apartat.

Potser hauria d’haver fet un fe d’errates perquè recentment he trobat algun error en la versió escrita, però no l’he feta, ho sento.

Si voleu informació esquematitzada d’algun apartat del treball, me la podeu demanar. La veritat és que el treball no es fa feixuc de llegir i donaria pas a un bon debat.

Per acabar avisar que alta l’annex pel fet que eren enquestes físiques i les vaig posar només a l’original del treball.

Salut.

Anuncis

Responses

  1. El treball pinta molt bé… quan tingui temps me’l miraré amb una mica de calma… ;)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: