Enviat per: Artur Díaz Barbagli | 16 Octubre 2008

Democràcia?

 

Tant que es preocupen molts pels efectes de la política, alguns per la política… Però m’agradaria tocar la meta-política, això és, el transfons del sistema polític en sí.  

 Ho hem parlat “llarg i estès” amb el Víctor i altres, sobretot el fet que la democràcia actual no és coherent, ells ja m’entendran. 

En una societat d’objectius econòmics com a motor de la vida com la nostra, ja hi ha un sector que està realment pel terra pel que fa a l’interès cultural, però jo penso que encara estem en un nivell prou alt.  Però la política se’ns ha anat de la mà, és veritat, els polítics deixen de ser els intermediaris que faciliten l’elecció de vot, a ser ells els electors de vot directament. Hi ha menys interès en la política del que sembla, els polítics són professionals en això, la gent ha decidit que no pot entendre la política i deixa fer-ho tot als polítics.

 La meva pregunta és: la democràcia actual es contradiu? I en cas negatiu, està el poble deixant massa en segon pla la política i per tant confiant “massa” en els polítics?

 

 

Anuncis

Responses

  1. Respecte a aquest tema comparteixo l’opinió d’en João; els polítics s’han distanciat del poble, ara es dediquen professionalment a pla política, cosa que és un error molt gran, ja que no es pot governar si no saps de que va el poble.

  2. Per començar, les teves preguntes no són oposades, sinó que són causa i conseqüència. Crec que la democràcia actual es contradiu, en gran part, perquè el poble està deixant la política en segon pla.

    La meva gran crítica al sistema actual ja l’ha esmentada el Lucas. La dedicació a l’activitat política s’ha convertit en una professió. La persona que dedica anys de la seva vida a la política, va perdent les capacitat de dedicar-se al seu ofici, si ja en tenia un, i necessita la política per sobreviure. La seva funció es converteix no en servir el poble o un sector d’aquest, sinó perpetuar-se en el càrrec.

    És un problema senzill d’entendre, però crec q de gran importància.

  3. […] he acordado de una aparición de Mafalda ya hace tiempo por aquí. A ella le gusta más ejercer la […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: