Enviat per: giltriginer | 14 Octubre 2008

Sobre símbols

 L’ésser humà ha creat una cosa que cap altre animal no té (encara): els símbols. Un símbol és alguna cosa física (també ho pot ser un ritual, comportament…) que ens està parlant del que no podem arribar a entendre completament, del que tenim pendent amb el món. En els símbols està la nostra voluntat de trascendència, d’apropar-nos d’alguna manera a les coses que sempre se’ns escapen.

Un símbol té el significat que li donem nosaltres. En el moment en que decidim que un símbol no significa res és perquè hi ha hagut algun canvi que ens ha fet deixar de creure en el valor que aquell símbol representava.

M’agradaria donar un exemple de símbol que el meu professor de filosofia repeteix sovint: “El teu pare mor i et deixa la butaca en que ell s’asseia i en la que ningú més podia seure. Tu no hi seus perquè representa al teu pare i, així, és com viu. En el moment en que comences a seure-hi, mates el teu pare”. És impressionant el món que tenim dins nostre. Som capaços, fins i tot, de mantenir vius els morts!

Anuncis

Responses

  1. De mantenir vius els morts i de matar-nos a nosaltres mateixos, ja que hi ha símbols que poden comportar tot un martiri.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: