Enviat per: João França | 4 Octubre 2008

Ironia

"Parla català als nouvinguts aixi n'apendran!

Pintada trobada a una carretera del Berguedà.

Sí que n’apRenem, sí. Per altra banda, molts, pel simple fet d’haver nascut aquí i, sobretot, creure-s’ho molt, es creuen exemptes de fer-ho. És el cas d’aquesta pintada. La proposta em sembla bona, però que n’aprenguin els d’aquí primer. O també, com a mínim.

Hi ha qui considera que als immigrants se’ns pot demanar de tot. El PP, fa uns mesos, parlava d’un examen de ciutadania. A mi, si amb aprovar un examen em concedeixen la nacionalitat, estic encantat, m’estalviaria molts anys de burocràcia. Atenció, però! No demaneu als nouvinguts coses que els nadius no podrien fer. O potser  millor: feu-ho, i molta gent s’emportaria una sorpresa…

I dit això, potser em quedaria acomiadar-me amb un “visca Catalunya!” (però també TOTS els que la fem tal com és)

Anuncis

Responses

 1. Nomes comentar que CIU també va proposar fer un exàmen als nouvinguts, cosa que trovo sense cap mena de sentit ja que segurament en aquest comentàri hi haurà moltes faltes d’ortografia (espero que no) i porto casi 17 anys vivint aquí. Una altre cosa és la llengua parlada, que trovo que s’hauria de fer exàmens de mínims als nouvinguts i als nadius, perquè tant uns com els altres hauriende poder parlar amb perfecció el català i el castellà, independentmen de la necessitat que tinguin de fer-les servir, no val la típica excusa de “no, jo es que per a la meva feina no el necessito”.

 2. Em semblaria molt bé que tots els nouvinguts aprenguessin el català amb ganes, penso que ens poden aportar moltíssima riquesa i que està bé que vingui gent de fora!

  respecte l’examen, no sé què dir, penso que el més important és saber-se integrar i no perdre cap de les dues cultures (la del seu propi país i la del país en que inmigra).

  Lucas…realment, trobo penós que els d’aquí, no siguem capaços de parlar la nostra llengua amb un cert nivell. Vull dir que no sé si és la meva interpretació però per el tò del comentari sembla que “xulegis” una mica de no esciure sense faltes.

  I penso que el Joao té tota la raó del món…no podem demanar als de fora el que no podem fer els d’aquí, i penso que la solució és posar-nos les piles nosaltres. El problema està aquí i és nostre, no a fora. I per tant, nosaltres, només nosaltres som els que ho podem canviar ! i si els nouvinguts ens podeu ajudar i us sentiu en part, catalans, GENIAL!

  visca els que fem Catalunya tal com és!

 3. Sobre el comentari del Lucas, una cosa que potser ja ha esmentat en certa manera la Mariona. El problema no és que, com els nadius no ho poden fer, tampoc ho poden demanar als nouvinguts i punt. La idea és que els nadius ho han de saber i després, ya si eso, demanar-li a qui sigui que ho aprengui.

 4. […] per la X davant del DNI (de fet NIE), però els temes relacionats amb la immigració, com crec que ja he demostrat, em toquen la fibra sensible. Aquesta setmana els transports públics de Barcelona han estat […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: